pühapäev, 17. aprill 2011

David Icke World

Eile avastasin netis ringi uidates, et kõigi paranoikute ja vandenõuteoreetikute guru David Icke uus DVD "Lion Sleeps No More" live-loengutega on juutuubi üles pandud. Tegemist siis aastavanuste loengutega Brixton Academy saalis Londonis ("academy" ei tohiks siinkohas liiga akadeemiliselt mõjuda, kuna tegemist on lihtsalt kontserdisaali nimetusega).
Vaadatavad on nad huvi korral siit (4 umbes pooleteistunnist loengut, ühes tsüklis. Icke väljenduskeel on suhteliselt lihtne ja hääldus "oxfordlik" nii, et ei maksa ehmatada, on kesktasemel inglise keele oskajale täiesti jälgitav):
http://www.youtube.com/watch?v=NZAaPbUeAQg
Icke on ka varem selliseid maratonloenguid pidanud. Neid on juutubis leida, kui huvi on.
Icke on suht kummaline tüüp. Ma saan väga hästi aru, et tema jutt koosneb suuresti niisama udutamisest ja meelevaldselt faktide või suvaliste näidete kokkupanemisest, aga siiski tema jutt on huvitav. Ja mis on ka vandenõuteoreetikute hulgas ebatavaline - suhteliselt koherentne, st jutus on sisemine loogika, mitte lihtsalt nö "huvitavate faktide" kogum. Eriti meeldib mulle tema nö kõiksuse käsitlus, ehk filosoofilisem pool. Need "lizardid" ja illuminaadid, kelle järgi enamik selle ala vastu huvi tundjaid teda tunneb, mulle erilist huvi ei paku. Mulle tundub, et ta ise suhtub sellesse ka väikese muigega - "Queen's a lizard", ütleb ta peenikese häälega ja tõmbab ennast küüru, noh, see ei ole ju kuigi tõsine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar